вторник, 3 август 2010 г.

Пататник

1-1.5 кг картофи
1 яйце
натрошено сирене
кашкавал
1 пакетче масло
риган,джоджен,шарена сол,сушен копър,червен пипер
1-2 с.л. брашно
кори за баница
Настъргват се суровите картофи.Смесват се с едно яйце натрошено сирене ,настъргано масло,настърган кашкавал и подправки-шарена сол,джоджен,риган,сушен копър,червен пипер.Всичко се обърква хубаво.Добавят се 1-2 лъжици брашно.В тава се слага олио.Отгоре се нареждат няколко кори за баница като краищаат трябва да излизат.Слага се картофена смес и се разстила.Не трябва да е по дебела от 2 пръста.Отгоре се слагат 3-4 кори за баница.Трябва цялата картофена смес да е обвита в кори.Намазва че обилно със масло.За да може да обръщате пататника ви трябват две тави с различен диаметър.Пататника се реди в малката тава.Като се запече от едната страна и поомекне се обръща в голямата тава и се пече и от другата страна.Накрая се настъргва кашкавал.За да не ви прегорят корите е хубаво от време на време по време на печенето да се мажат с масълце корите .Успех момичета.Сигурна съм че ще се справите.Ако има въпроси питайте насреща съм.
По желание в пататника може да се сложи и месо шунка и други неща.Наистина е мн вкусен.може да бъде приготвен и в тиган с капак.Тогава се прави без кори.

1 коментар:

  1. Здравей Гери.Много се радвам,че си си направила блог.Обожавам пататник, и сега ще пробвам да го направя по твоята рецепта.Поздравявам те,рецептите ти са страхотни!Продължавай в същия дух;)
    Даниела

    ОтговорИзтриване