неделя, 5 септември 2010 г.

Крем Полосатик с ягоди

Заради желанието на Екатерина Ви пускам един много любим наш крем.Този крем беше и първия ми опит с желатина.По принцип винаги ми е изглеждало сложно.Но благодарения на Дианка успях да го приготвя.Рецептата също я видях от нейната тема в един кулинарен форум.Всъщност аз съм голям нейн фен и приготвям доста от нейните кулинарни изкушения.
Та така май много се отплеснах.Ето я и самата рецепта.
Необходими продукти:

250 гр извара


250 гр заквасена сметана

1 пакет желатин (10 гр.)

пудра захар на вкус
50 гр. бял шоколад

50 грама черен шоколад.

Сметаната и изварата се смесват и се разбиват до еднородност с миксер.Добавя се пудрата захар до получаване на нужната сладост-имайте предвид ,че и шоколада е сладък.Ние го харесваме не много сладък.Пакетчето желатин се разтваря в 50 мл вода и се оставя да набъбне.След това се загрява в микровълнова да стане течен но да не завира.Леко се охлажда и се прибавя към сместа.Разделя се на две части.Разтопява се шоколада -аз използвам отново микровълновата.Прибавя се към едната част белия към другата черния шоколад.В купички се редува да се слагат от бялата и кафявата смес като по средата се слагаг ягоди по желание.Охлажда се в хадилник докато стегне.Обръщането става като се потопи в съд с вода първо чашката и така лесно се отлепя от стените.
Ето и още една снимка от този любим у нас десерт.
Дианка благодаря ти отнови за помощта и съветите.
Екатерина надявам се и увас този десерт да стане любим.
Лесен и вкусен е за приготвяне.

2 коментара:

  1. Ауу, тоя крем изглежда страхотно !!! Що няма рецепта кьм него (за деня, в който ще ми бьде разрешено да го пробвам) ?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за рецептата, непременно ще го пробвам (не веднага, но е сигурно). Наистина не изглежда сложен за изпьлнение. А е толкова ефектен...

    ОтговорИзтриване