неделя, 5 септември 2010 г.

Сладкиш с кармелизирани сливи

Необходими продукти:
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1 ч.ч захар
захар за кармелизиране-1/2 ч.ч захар
2 лъжици масло
1/4 ч.ч олио
10-15 сливи
100 мл вода
Начин на приготвяне:
Яйцата се разпиват хубаво със захарта на пухкав крем.Добавя се на струйка олито.Добавя се водата.Пресява се брашното и се смесва със содата.След това си прибавя на струйка.В тава се кармелизират маслото и захарта.Сливите се измиват разполовяват и почистват от костилката.Половинките се нареждат със дупката надолу.Отгоре се изсипва кексовото тесто.Пече са на 180-200 градуса докато се запече и при проба с клечка за зъби излезне суха като се боцне.Обръща се в поднос или друга тава докато е топъл.Невероятно ароматен и вкусен .

Няма коментари:

Публикуване на коментар