петък, 30 юли 2010 г.

Пиле със зелен чушки и орзо

Необходими продукти
4-5 зелени чушки
2 бр обезкостени пилешки бутчета
1 ч.ч пилешки бульон
1/2 к.ч. орзо

Начин на приготвяне:
Нарежете чушките на лентички и ги поставете в тиган с малко олио.Сварете пилешките бутчета.Прецедете бульона.Обезкостете пилешките бутчета и ги накъсайте на парчета.Прибавете към по запържените чушки и добавете бульона.Прибавете и орзото и оставете на котлона докато бульона поизври и орзото се свари.Сервирайте топло.
Приятен апетит!!!

2 коментара:

  1. Един въпрос от начинаещ кулинар:
    Какво представлява орзо? По какъв друг начин, освен посочения в рецептата, се употребява?
    Благодаря предварително :)
    Светлана

    ОтговорИзтриване
  2. Орзото представлява нещо като кус-кус-вид макарони е.Може да се яде като всеки вид паста-със сосове,за закуска и т.н.

    ОтговорИзтриване